Rovinj Rovigno

Muzeji i galerije

Zavičajni muzej grada Rovinja

Smješten je u baroknoj palači grofova Califfi iz 17. - 18. stoljeća. Osnovan je 1954. godine na inicijativu rovinjskih likovnih umjetnika. Njihova je zamisao bila da Muzej bude mjesto prikupljanja kulturnog bogatstva i mjesto gdje će se odvijati bogata izlagačka aktivnost. 

Više...

Eko - muzej “Kuća o Batani”

U ovdašnjim lukama, zaštićenim od vjetrova, i danas se vežu mnogobrojne rovinjske batane, čamci ravnih dna koji su zbog svoje dugovječne i karakteristične drvene gradnje pod visokim UNESCO-ovim pokroviteljstvom.

Više...

Galerija, radionica i etno zbirka

U galerijskom prostoru, smještenom u samom centru grada, autor i vlasnik gospodin Trani, sam izrađuje drvene makete batane u različitim veličinama.

Više...

Centar vizualnih umjetnosti

Centar vizualnih umjetnosti Batana djeluje još od 1951. godine, kada je osnovan kao Film klub Rovinj – Rovigno, te je kroz klupski rad, edukaciju, izložbe popularizirao fotografiju.

Više...

Galerija Adris

Galerija je otrvorena 2001. godine, te od tada ugošćuje niz izložbi eminentnih umjetnika poput Ede Murtića, Vlahe Bukovca, Otona Glihe, Dušana Đamonje i drugih.

Više...

Galerije (ateljei)

Tradicija likovnog stvaralaštva i ljepota grada već dugi niz godina privlači umjetnike da u Rovinju provedu ljeto ili da se tu trajno nastane.

Više...

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja